Vejle er kåret til Danmarks 9. bedste studieby i 2024

Foto: studentum.dk.
dato

Det er nu sjette år i træk, at studentum.dk kårer Årets Studieby og fjerde år i træk, at Vejle sikrer sig en flot top-10 placering. Undersøgelsen er baseret på besvarelser fra unge over hele landet omkring hvad de vægter højt, når de skal vælge studieby. Vejles mange uddannelsespladser, gode studiejob muligheder og nemme transportsystem, har sikret dem et flot resultat. 

Det kan være en udfordring at vælge den rette uddannelse og det samme kan siges om valget af studieby. Hvilke parametre vægter de unge højt, når de skal vælge? I år har studentum.dk's undersøgelse vist, at blandt andet faglighed og socialt miljø har stor betydning for de unges valg, stærkt efterfulgt af transportmuligheder og karrieremuligheder. Vejle scorer højt på parametre som transport og studiejobs, hvilket blandt andet er årsagen til, at Vejle i år kan kalde sig Danmarks 9. bedste studieby. 

Vejle kendetegnes ved deres studievenlige kultur
Undersøgelsen bag Årets Studieby 2024 viser, at noget af det, der kendetegner Vejle, er deres enormt gode evne til at være studievenlig. Ikke alene tilbyder byen gode muligheder for at få et studiejob, hvilket deres flotte 8. plads tydeligt viser, de har også et byliv, der byder på alt hvad unge studerende kunne drømme om. Om det er lækre cafeer, shopping muligheder eller diskoteker og barer, så har Vejles byliv det.  

En sidste parameter, der gør Vejle ideel som studieby, er deres transportmuligheder. En af de vigtigste ting, for de unge, der har besvaret denne undersøgelse, er deres muligheder for at komme rundt i deres studieby. Her scorer Vejle superhøjt med en flot 6. plads placering.  

De unge har fagligheden i fokus
De nyeste tal fra Årets Studieby 2024, som er baseret på en undersøgelse med svar fra 846 respondenter, viser, at de unge i år har lagt særligt vægt på fagligheden. Det er dermed vigtigt for de kommende studerende at det faglige miljø, undervisernes engagement og udbyttet af den respektive uddannelse er i top.

“Fremtidens studerende har endnu engang talt, og det er tydeligt, at deres prioriteter har rykket sig siden sidste år, og faglighed er igen blevet den ultimativt vigtigste faktor, som de unge har for øje, når de skal vælge studie. Hos studentum.dk følger vi de uddannelsessøgende tæt, og det er altid inspirerende at observere, hvordan de studerendes præferencer udvikler sig med tiden. Fra studentum.dk skal lyde et rigtigt stort tillykke med genindtagelse af titlen som Danmarks bedste studieby til København og et stort tillykke til de øvrige byer i Top 10,” udtaler Communications Manager ved Keystone Education Group Danmark; Tine Dührr. 

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer i 2024
Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, når det kommer til valget af kommende studieby. Det har resulteret i ti parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra. I årets undersøgelse er der tale om følgende parametre: Faglighed, socialt miljø, gode transportmuligheder, gode karrieremuligheder, studiejobs, billig bolig, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, uddannelsesmuligheder, følelsen af tryghed samt byliv.

Her er listen over Danmarks ti bedste studiebyer i 2024.

1. København

2. Aarhus

3. Aalborg

4. Odense

5. Bornholm

6. Svendborg

7. Kalundborg

8. Esbjerg

9. Vejle

10. Grenå

Kilde: studentum.dk
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.